Infrasauna

Monča
4. 2. 2021

Infrasauna pracuje pomocou vyžarovania infračervených lúčov. Je veľmi dobre znášaná deťmi, dospelými či seniormi. Jediné obmedzenie platí pre novorodencov do troch mesiacov.

Dlhovlnné infračervené žiarenie preniká rovno do telových tkanív. Dostane sa až do hĺbky viac ako 4 cm. Všetko prebehne úplne prirodzene – svaly sa uvoľňujú a upokojujú, telo nie je zaťažované. Deti počas našich lekcií posilňujú a namáhajú skoro všetky svaly tela a tie sa takto ľahšie uvoľnia. Infrasauna má energiu nastavenú tak, aby sa čo najviac vyrovnala energii vyžarovanej ľudským telom. Produkovania potu v infrasaunách je až trikrát vyššia – pri okolitej teplote už okolo 45 – 60 ° C.

V infračervenej kabíne prebieha saunovanie na princípe emisie infračerveného žiarenia pomocou špeciálnych keramických žiaričov. Infračervené žiarenie preniká hlboko do svalového tkaniva a prehrieva ju. Intenzívne potenie sa uskutočňuje už pri teplote okolo 50 ° C. Ľudský organizmus nie je nijako zaťažovaný. Vyžarované teplo sa z osemdesiatich až deväťdesiatich percent vstrebe do ľudského tela. Do priestoru kabíny sa dostane len zvyšok tepla, čo umožňuje dýchanie vzduchu v kabíne o teplote 20 až 55 ° C.

Infrasauny prehrievajú telo a prekrvujú organizmus. Saunovanie posilňuje imunitný systém , uvoľňuje dýchacie cesty, vylepšuje nespavosť, akné , ekzém , bolesti v krku a ochorenia uší . Podporuje elasticitu kože a odstraňuje odumreté bunky a nečistoty z kože.

Hlavnou zdravotnou výhodou infrasauny je to, že ju môžu používať:

  • alergici
  • astmatici
  • kardiaci
  • ľudia s problémami s krvným tlakom
  • Obyčajnú saunu by títo ľudia používať nemali.

Ďalej vie infrasauna uvoľniť natiahnuté svaly a uľaví od bolesti chrbta . Úľava prichádza tiež pri stuhnutosti kĺbov , výronu členku . Vďaka infrasaune sa ľahšie vyplavujú toxické látky z tela a ovplyvňuje sa tiež redukcie váhy. Pomáha k načerpanie novej energie, vylepší psychiku, zbavuje únavy a ovplyvňuje aj lepšie hojenie poranení, popálenín a ekzémov.